A rákkal küzdő Károly király, Nagy-Britannia uralkodója visszatérhet a feladataihoz, és újra ellátja majd királyi kötelességeit.

Kapcsolódó: Meghan hercegnét szörnyetegként jellemezték a volt alkalmazottai: Dagad a botrány Harry felesége körül

Jó hírek érkeztek

Noha nemsokkal ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy nem érzi jól magát III. Károly a Buckingham-palota bejelentette: az uralkodó hamarosan visszatér a munkába.

Mióta februárban daganatot diagnosztizáltak Károly királynál, az uralkodónak több nyilvános szereplését és feladatát el kellett napolnia. Most azonban orvosaitól engedélyt kapott arra, hogy visszatérjen a munkába. A Buckingham-palota közleménye alapján a héten már újra ellátja királyi kötelességeit, sőt,

a szakemberek szerint minden esélye megvan a teljes gyógyulásra.

Kapcsolódó: Vilmos herceg nagy bejelentést tett, és ezzel Katalin hercegné állapotára is utalt

Rákkezelő központba látogat és a japán császárt is fogadja a király

Első feladatként, Kamilla királynéval együtt egy rákkezelő központba látogatnak, ahol orvosokkal és kezelés alatt álló páciensekkel is beszélgetnek majd. Júniusban pedig Naruhito japán császárt és Maszako császárnét látják majd vendégül. Noha a közlemény nem említette a brit zászlós díszszemlén való részvételét, egyes hírek szerint ezen is részt vesz majd a király, hiszen ezt az ünnepséget – amelyet a Brit Nemzetközösség ezredei rendeznek meg – és a brit uralkodó születésnapjaként is számon tartják. A díszszemlét minden évben június második szombatján tartják a St. James’s Parkban.

Kapcsolódó: Szívszorító: A rákkal küzdő III.Károly király elmondta, mi az egyetlen nagy vágya az életében

Sokáig kérdéses volt Károly király jövőbeli állapota

Mint ismeretes, az uralkodónál februárban diagnosztizáltak daganatot, amelyet egy prosztatamegnagyobbodás miatti kezelés alkalmával fedeztek fel. Károly király azóta egy londoni magánklinikán kapott kemoterápiás kezelést. Az uralkodó állapotának jobbra fordulása azért is nagyon jó hír. mert néhány nappal ezelőtt még számoltak be, hogy az uralkodó temetésének pontos ütemterve is előkerült már.

Kapcsolódó: A brit palota odaszúrt az eperlekvárt áruló Meghannak: Beszédes videót tettek közzé

„Károly elhatározta, hogy legyőzi a rákot, és ezért maximálisan megtesznek érte mindent. Mindenki optimista marad, de valójában nagyon rosszul van. Sokkal rosszabbul, mint amennyit elárulnak róla”

– mondta akkor az uralkodóról egy közeli barátja. A mostani közlemény végén azt is megjegyezték, hogy a király és családja nagyon hálás azért a sok kedves támogató üzenetért, amelyeket az elmúlt egy évben kaptak a tavaly májusi koronázás óta.