A joghurtos tésztából készült almás palacsintát tálalhatod reggelire, uzsonnára, vagy valamilyen tartalmas leves után második fogásnak is tökéletes.

Sokféle módon készíthetsz almás palacsintát: joghurtos tésztával könnyed, hamar elkészül, igazi boldogító édesség. Tálalhatod fahéjas porcukorral, lekvárral, juharsziruppal. A palacsinta számtalan formában készíthető el, és lehetetlen közülük kiválasztani a legfinomabbat.

Kapcsolódó: 10-ből 9-en nem ismerik ezt a puha csodát: 10 perc alatt elkészíthető joghurtos felhő torta

Íme, itt az almás-joghurtos palacsinta receptje:

Hozzávalók 12 darabhoz

20 dkg liszt
12 dkg natúr joghurt
2 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
1 alma
1 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 kávéskanál fahéj
0.5 csomag sütőpor
olaj a sütéshez

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10 perc

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Elkészítés

A tojást egy tálban keverd habosra cukorral és két evőkanál olajjal. Ehhez használhatsz kézi habverőt vagy robotgépet is. Add hozzá a joghurtot, a vaníliaaromát, végül szitáld bele a sütőporral elvegyített lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. Sűrű, ragacsos tésztát fogsz kapni.

Az almát hámozd meg, a magházát vájd ki, a gyümölcsöt reszeld a masszába, szórd meg egy kevés fahéjjal, és forgasd össze. Kevés olajon, oldalankét két-három perc alatt süsd őket pirosra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!