Megérkezett a celeblista.

Azahriah mindenkit maga mögé utasított a Forbes 2024-es celeblistáján, ahol még mindig a dobogó felső fokán van Sebestyén Balázs és Majka, valamint olyan új szereplők léptek elő, mint Krausz Gábor vagy Jákob Zoltán, de olyan visszatérők is, mint Borbás Marcsi és D. Tóth Kriszta.

Kapcsolódó: Cicaharc: Bochkor Gábor miatt nem beszél egymással Várkonyi Andrea és Liptai Claudia – legjobb barátnők voltak, ma már minden a múlté

A Forbes tizenegyedik alkalommal rangsorolta a legértékesebb magyar celebeket üzleti és márkaértékük szerint. A vizsgált hat kategóriából (ismertség, láthatóság, kedveltség, hitelesség, pénzteremtő képesség és online jelenlét) hármat is Azahriah nyert. Így a tavalyihoz képest 22 helyet ugorva lépett a dobogó első fokára.

Igazi Z generációs celeb. Úgy tudott üzleti értéket kovácsolni a nevéből, tehetségéből, hogy közben minden szabályt felrúg a piacon. A lista többi szereplőjével szemben ő nincs rászorulva interjúkra, fizetett posztokra, arra bólint rá, amiben valós értéket lát. Éjfélkor a semmiből dobhatja ránk új albumát, és másnap mindenki arról beszél, ilyen széles körben itthon erre senki nem képes

– írta Azahriah-ról Vaszkó Iván, a legértékesebb magyar celebek lista szerkesztője.

Kapcsolódó: Havas Henrik kipakolt Várkonyi Andreáról: „Mondogatták róla a kollégák, hogy anyagias, és hajt a pénzre”

Leghallgatottabb előadó

Azahriah a leghallgatottabb magyar előadó a Spotifyon, aki stábjával akár ötvenmilliót is elkér egy koncertjéért, Tisza-cipő kollekcióját pedig pillanatok alatt kapkodták el. Jelenleg pedig egy mozifilm készül róla. Történelmi, Puskás Stadionban 2024. május 24-én adott tripla tripla koncertjét nettó 2 milliárdos bevétellel zárta a csapata. Azahriah-t körülbelül kétmillióan követik a közösségi médiában, az utóbbi évben pedig a nyomtatott bulvársajtóban is az egyik legtöbbször címlapra került név volt.

Kapcsolódó: Lehullt a lepel: Kiderült, hogy az énekes álompárnak miért nem született gyermeke

Tavalyhoz képest kilenc helyett ugrott előre a negyedikig a Valmar, Marics Peti és Valkusz Milán duója, akiket a koncerteken és a közösségi médiában is tömegek övezik.

Palvin Barbara hatodikként idén az eddigi legjobb listás helyezését érte el. Rúzsa Magdi viszont két évig tartott harmadik helyéhez képest, most lejjebb zuhant, a hetedik helyre. Meglepetést pedig Geszti Péter a kilencedik helyével okozott, aki hosszú idő után került újra a listára.

Idén kúszott fel a listára Krausz Gábor a tizedik hellyel, aki az elmúlt egy év leggyakoribb címlapszereplője volt, aki valószínűleg a válásával került a reflektorfénybe. Jákob Zoltán majdnem kétmilliós közösségimédia-birodalmat hozott össze, amely a tizennegyedik helyig vitte. T. Dannyt, mint a lista többi celeb zenészét, szintén az online jelenlét húzta fel a huszadik helyig. A legkedveltebb celeb még mindig Borbás Marcsi a tizenharmadik hellyel, a Kertem YouTube-sorozat és termékcsalád arcaként, a leghitelesebb pedig DTK, vagyis D. Tóth Krisztina, a WMN alapítója, a magyar média egyik legbefolyásosabb nője a huszonharmadik helyezéssel. Csobot Adél nagyot zuhant a tavalyi kilencedik helyhez képest, a huszonegyedik helyre, Hosszú Katinka pedig tizennyolc helyet esett vissza, a huszonnegyedik helyre. A legértékesebb harmincból idén olyan nevek szorultak ki, mint Alföldi Róbert (2014-ben és 2015-ben még első volt), Tóth Gabi vagy Stohl András.

Íme, a harmincfős lista első 10 legjobbja, zárójelben a tavalyi helyezésükkel:

Azahriah (23.)
Sebestyén Balázs (2.)
Majka (1.)
Valmar (13.)
Ördög Nóra (4.)
Palvin Barbi (12.)
Istenes Bence (5.) és
Rúzsa Magdi (3.)
Geszti Péter (visszatérő)
Krausz Gábor (új)

Forrás: index.hu