Gyászol a brit királyi család.

Elhunyt Vilmos és Harry herceg nagybátyja

Feketébe borult a királyi család szíve, miután elhunyt Lord Robert Fellowes, Vilmos és Harry herceg nagybátyja. A lord a hercegek nagynénjének Jane-nek, Diana nővérének volt a férje, aki 2024. június 29-én, 82 éves korában hunyt el. A pár több, mint 40 évig élt házasságban. Három gyermekük született: Laura, Alexander és Eleanor, akik mind unokatestvérei a hercegeknek. Jane ráadásul Sarolta hercegnő keresztanyja is egyben, így kifejezetten erős családi kötelékről van szó.

Kapcsolódó: Most érkezett: Ennyi Vilmos herceg „fizetése” az uralkodói család tagjaként, rengeteg bevétele van

Kapcsolódó: Harry üzenetben kereste fel Katalin hercegnét: Végre az is kiderült, mi áll a herceg levelében

Nem csak szimpla rokon volt

Lord Fellowes nem csak rokon, de bizalmas is volt: a királynő személyi titkáraként segítette II. Erzsébetet uralkodása legnehezebb időszakában, az 1990-es években. Ő intézte többek közt sógornője, Diána a temetését, aki mindössze 36 évesen vesztette életét a szörnyű, 1997-es párizsi balesetben

– emlékeztet a Mirror.

Kapcsolódó: Kiszivárgott: Nagyon lódított Vilmos herceg az esküvőjén, részegen mondhatott igent?

Harry és Vilmos nagybátyja tehát egy nagyon szűk tanácsadói kör tagja is volt, és így mindenben segítette a királyi családot a nehéz időszakokban. Ő írta II. Erzsébet beszédét is, amit a királynő Diána temetésének estéjén olvasott fel a Buckingham-palotában. Szerepe révén Lord Fellowes olykor vitába is keveredett Diánával, ám annak halálát követően így nyilatkozott a sógornőjéről:

Nagyon kedveltem őt. Jó ember volt. Még a legrosszabb napokon is látta a jót, az okot a boldogságra.

Forrás: ripost.hu

Kiemelt kép: reuters.com