Végül jól alakultak a dolgok.

Miután Erzsébet királynő 2022-ben elhunyt, Katalin hercegné – férjével, Vilmos herceggel együtt- új címet kapott: ő lett Wales hercegnéje. Ám majdnem visszautasította a titulust, egy szívszorító ok miatt.

Kapcsolódó: Ez történik majd Kamillával, ha Károly meghal: A királyné sorsa meg van pecsételve

A hagyományokkal is szembement volna

A wales-i herceg és hercegnő cím szokás szerint a brit uralkodó legidősebb gyermekére – és annak házastársára száll. Így Vilmos herceg és Katalin hercegnének is kijárt, amikor Károly király a trónra lépett. Katalin azonban sokáig gondolkozott azon, hogy elfogadja-e a titulust.

Kapcsolódó: Harry üzenetben kereste fel Katalin hercegnét: Végre az is kiderült, mi áll a herceg levelében

Robert Jobson, a Catherine, a walesi hercegné: A jövő királynőjének életrajza című könyvében azt írja, Katalin rettenetesen félt a cím felvételétől, hiszen ez a titulus szorosan kötődik férje édesanyjához, Diana hercegnéhez. Katalin előtt ő volt utoljára a „wales-i hercegné”.

„Amikor feleségül ment Károly király idősebb fiához, Katalin tisztában volt vele, hogy egy napon néhai anyósa nyomdokaiba kell lépnie – de a walesi hercegnővé válás esélye nem igazán vonzotta”

– írja Jobson.

Tudta, hogy így elkerülhetetlenül Dianához fogják hasonlítani, akinek korai halála a harag és a gyász áradatát váltotta ki.

Katalin hercegnő és Károly király

Kapcsolódó: Trump után Katalin hercegné lett volna a következő áldozat? Sokkoló hír látott napvilágot

Egy csellel szeretett volna szabadulni

Azon is elgondolkodott, hogy követi Kamilla királyné példáját, aki korábban lemondott a wales-i hercegné címről, és úgy döntött, Cornwall hercegnéje lesz. Érthető módon ő sem szerette volna, ha Károly korábbi feleségéhez hasonlítják. Főleg miután szerelmi viszonyt folytatott egykori férjével a házasságuk alatt.

Apósával való kapcsolata oldotta fel a problémát

Katalin végül úgy határozott, vállalja a különleges címmel járó következményeket. Ebben egy dolog játszott fontos szerepet: az apósa iránti tisztelete. Jobson szerint abban bízott, hogy elég idő telt el ahhoz, hogy a címről ne mindenkinek Diana tragédiája jusson eszébe először. Illetve remélte, hogy nem a titulusa, hanem a saját tulajdonságai alapján ítélik majd meg az emberek.

Ennek ellenére Katalin hercegnét rendszeresen Diana hercegnéhez hasonlítja a sajtó, de kizárólag jó értelemben. A stílusuk például nagyon hasonló, Katalin gyakran visel olyan szetteket, mint korábban az anyósa. Az pedig csak tetőzi a helyzetet, hogy ő örökölte meg Diana ékszergyűjteményének nagy részét, és az eljegyzési gyűrűje is a néhai anyósáé volt.

Forrás: glamour.hu