Nyáron leginkább valami frissítő, könnyed és könnyen elkészíthető desszertre vágyunk. Nos, a citromos sajttorta úgy tűnik, minden feltételnek megfelel, ráadásul nagyon finom is. Próbáld ki.

Íme, a citromos sajttorta receptje:

Hozzávalók

A kekszalaphoz:

8.5dkg vajaskekszmorzsa
2.8dkg vaj

A krémhez:

17dkg krémsajt
18dkg görög joghurt
2db nagy tojás
1db tojássárgája
7dkg kristálycukor
1tk vaníliakivonat
0.8dl friss citromlé
1db citrom reszelt héja
friss citromszeletek a díszítéshez

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
Egy 22 cm-es kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, úgy, hogy a papír túllógjon a forma peremén.
Összekeverjük a kekszmorzsát a megolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodjuk a forma aljába. A formát az előmelegített sütőbe tesszük, és 8 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és egy rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez egy nagy tálban kézi robotgéppel simára keverjük a krémsajtot és a joghurtot. Hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és a reszelt héját is. Az egészet egyneművé keverjük.
A krémet a tortaformában lévő kekszrétegre öntjük, és visszatesszük a formát a sütőbe. Kb. 40 percig sütjük, amíg a közepe is megszilárdul egy kicsit, de nem kell teljesen keményre sütni, mert akkor megrepedhet a teteje.
Kivesszük a sütőből, rácsra tesszük, és szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni 30 percig.
Azután a formát 3-4 órára hűtőbe tesszük, de lehet akár egy egész éjszakára is.
Ha kihűlt, levesszük a formát a tortáról, és lehúzzuk az oldaláról a sütőpapírt.
A tetejét filézett friss citromgerezdekkel díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül:

Jó étvágyat!

Forrás: mindmegette.hu