A kefires fánk receptje egy jó kipróbált, könnyen elkészíthető, isteni finomság. Minimális, alapvető hozzávalókból készül, ami így megkíméli a pénztárcánkat, az időnket és a jótékony összetevők miatt az egészségünket is. Tésztája könnyed állagú, az elkészült fánkokat pedig tálalhatjuk ízlés szerint csokiöntettel, lekvárral és porcukorral.
Kapcsolódó: Így lesz a legfinomabb az uborkasaláta: Ez az egy titkos hozzávaló kell hozzá
Íme, a kefires fánk receptje:
HOZZÁVALÓK
Kapcsolódó: Hihetetlen könnyen és gyorsan elkészíthető az egyik kedvenc süteményünk, a Rákóczi-túrós: Íme a recept
Elkészítési idő: 25 perc
12 adag
2doboz kefir
2db tojás
13ek liszt
1csip só
1csom sütőpor
olaj
porcukor
Kapcsolódó: Nem lehet vele betelni: Réteges, habkönnyű madártejszelet
ELKÉSZÍTÉS
A kefires fánk elkészítéséhez a kefirt, a tojást, a lisztet, a sót és a sütőport jól összekeverjük.
Olajat hevítünk, majd evőkanál segítségével az olajba szaggatjuk a tésztát, és pár perc alatt mindkét oldalon aranybarnára sütjük a fánkokat.
Ha kész, papírtörlőre szedjük a fánkot, majd porcukorral megszórva, baracklekvárral vagy csokiszósszal tálaljuk.
Kapcsolódó: Így lesz a legfinomabb az uborkasaláta: Ez az egy titkos hozzávaló kell hozzá
Nézd meg a videót arról, hogy milyen egyszerű elkészíteni:
Forrás: mindmegette.hu