A Bese Gergő atya sokakat megihletett.

Felvetette a Bese Gergő „atyáról” és a Szájer-ügyről forgatandó film lehetőségét Alföldi Róbert. Az ország egyik legnépszerűbb színész-rendezője a Szeretlek, Magyarország! nevű portálnak adott interjújában e gondolatát nem bejelentésnek, illetve nem is komolyanveendő megjegyzésnek szánta, azonban elmondta: a két eset szürrealitása olyan mértékű, hogy

megérdemelnék, hogy filmen is megörökítsék azokat.

Alföldi a Bese atyára vonatkozó kérdésre azt mondta: őszintén megrendítette az ügy.

Megjegyezte: nem kárörvendő, ezért nem tud nevetni a történteken. Emellett még azt sem tudja mondani Beséről, hogy megérdemelte a vele történteket.

Ha az első reakció után elgondolkozunk, hogy ezek az emberek milyen életet élhettek, szerintem az végtelenül szomorú és nagyon megrendítő. Ennek

az atyának, ennek a fiatalembernek milyen élete volt? Én beszorongok ezektől.

Én a Szájer-történettől is beszorongtam. És persze némileg ellentmondásos a tevékenységük és a titkos életük. De az egy következő lépés, hogy vizet prédikál és bort iszik, az az emberi történet után van.

Alföldi megjegyezte: ha Magyarország normális hely lenne, filmen is megörökítenék a rendezők a Szájer- és a Bese-ügyet, illetve a két férfi azóta átélt kálváriáját. Hozzátette: ha Shakespeare ma is élne, biztosan írna a Szájer-botrányról a történet emberi szálai miatt, különösen ismervén, hogy a volt fideszes honatya feladta önmagát a pártjáért, és bujkálni kényszerült.

Arról persze lehet beszélni, hogy ezek az emberek kifizetődőbbnek tartják, ha hazudnak és csatornákon másznak le, vagy a párizsi olimpia megnyitója ellen prédikálnak, és közben orgiákra járnak. De a lényeg az mégis csak az, hogy végtelenül szerencsétlen emberek”

– jelentette ki a színész-rendező.

Bese Gergő lebukása még a vártnál is kínosabbra sikeredett

Megírtuk, hogy nagyon úgy tűnik, hogy szerelmi féltékenység vezetett Bese Gergő katolikus plébános lebukásához. A jelek szerint titkosszolgálati nyomozás és az egyház belső vizsgálata sem kellett ahhoz, hogy a sztárpap lebukjon, ugyanis az egyik szeretője leplezhette le a celebplébános „másik” életét – értesült Dezső András oknyomozó újságíró.

A NER sztárpapjáról kiderült, hogy nem csak rendszeresen él nemi életet, de csoportos partikra is jár, hogy a vágyait kielégítse. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye a hírek nyilvánosságra kerülését követően Besét szeptember 6-án függesztette fel papi szolgálatai alól.

Megírtuk, hogy Bese betagozódott a NER-be, kifejezetten sokat szerepelt fideszes rendezvényeken. Olyannyira, hogy kétszer is járt Orbán Viktor hivatalában, hogy felszentelje a karmelita bazilikát: először 2022-ben, majd idén is. A miniszterelnök a kötcsei pikniken nyilatkozva igyekezett elhessegetni az ügyet, mondván, bízik benne, hogy az egyház tudja majd rendezni a saját hatáskörén belül a „belügyét”.