Meglepő indokot nevezett meg.

Harry herceg és Meghan Markle pár éve már az Egyesült Államokban él. Lemondtak a királyi családban betöltött szerepükről, és úgy döntöttek, hogy a királyi családtól eltávolodva élik életüket.

A média akkor egyenesen Megxitnek nevezte a szakítást, egyértelműen Meghant nevezve meg oknak a királyi családtól való szakításról. Azóta számos információ jelent meg a távozásuk „valódik okával” kapcsolatban, sőt, Harry és Meghan maguk is többször felkavarták a helyzetet különböző interjúkkal, nyilatkozatokkal.

Nemrég Harry ismét megszólalt apjáról, Károly királyról és testvéréről, Vilmos hercegről. Elárulta, mi a legnagyobb oka annak, hogy ő és Meghan Markle szakítottak a brit királyi családdal:

A sajtó az oka

Miközben ő és Meghan megnyerték a háborút a brit bulvársajtó ellen, amely megpróbálta lejáratni a feleségét, úgy gondolja, hogy a brit királyi család nem áll készen arra, hogy melléjük álljon ebben a küzdelemben. Ezt nevezte a köztük lévő szakítás „központi okának”, és azt mondta, „a nagyobb jó” mellett döntött.

Kapcsolódó: Most érkezett: Ennyi Vilmos herceg „fizetése” az uralkodói család tagjaként, rengeteg bevétele van

Bár Harry úgy döntött, hallgat az idősebb testvérétől, Vilmos hercegtől való elhidegülésének konkrét okairól, véleménye szerint a bulvárháború tönkretette a családjával való kapcsolatát.

Katalin, Vilmos, Harry herceg

Amikor az interjúban megkérdezték tőle, hogy a médiával folytatott harc „tönkretette-e a családjával való kapcsolatát”, Harry így válaszolt:

„Azt hiszem, ez minden bizonnyal a középpontban van. De erre a kérdésre nehéz válaszolni, mert bármit mondok a családomról, az vádak özönét vonja maga után a média részéről. Világossá tettem, hogy ez olyasmi, amit a családon belül kell megoldani.”

Kapcsolódó: Kiszivárgott: Nagyon lódított Vilmos herceg az esküvőjén, részegen mondhatott igent?

Harry az ITV brit tévécsatornának adott interjút, ami a csatorna új „Tabloids on Trial” című dokumentumfilmjének része. A dokumentumfilm a 2011-es, hírességeket és hétköznapi embereket érintő telefonos hackelés botrányt vizsgálja, amely akkoriban rendkívüli híreket generált.

Ami Harry brit bulvársajtóval folytatott harcát illeti, december 15-én 140.600 font kártérítést ítélt meg neki a brit legfelsőbb bíróság a Mirror Group Newspapers által elkövetett 2006 és 2011 közötti kiterjedt telefonhackelés miatt.

Kapcsolódó: Harry üzenetben kereste fel Katalin hercegnét: Végre az is kiderült, mi áll a herceg levelében

Közismert, hogy a brit bulvársajtó meglehetősen sokszor hamis információkat közöl, és cseppet sem visszafogott stílusban tálalja a híreket, ám kérdés, hogy ha ezt Harry tudja, akkor miért teregeti ki rendszeresen saját és családja életét a nyilvánosság előtt.

Forrás: twice.hu