Mind a tíz ujjad megnyalod utána.
Kapcsolódó: Ha csak 15 perced van egy bomba desszertre: Sült banán mézzel és fagyival
Ha a gyereked szereti a banánt, akkor ezt imádni fogja. Ha pedig nem, akkor is készítsd el neki ezt a verziót, mert egészen biztos, hogy ez a recept megszeretteti vele ezt a gyümölcsöt.
Kapcsolódó: Percek alatt elkészíthető, medvehagyma pesto: így tudod eltenni télire
Ahogy berobban a tavasz és melegszik a levegő kevesebb nehéz ételre vágyunk. A fahéjas bundában sült banán kiváló édességnek bizonyulhat ilyenkor. Akár egy kiadós ebéd után, akár vacsorára, hiszen kimeríti a desszert fogalmát, ám mégsem telít el túlságosan.
Kapcsolódó: Isteni réteges cappucchino szelet húsvétra
Gyorsan, alapvető hozzávalókból elkészíthető desszert.
Íme, a fahéjas bundában sült banán receptje:
Hozzávalók
6 főre
Elkészítési idő: 15 perc
1 db tojás
1 mk őrölt fahéj
150 ml víz
100 g finomliszt
1 mk sütőpor
6 db banán
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
3 ek méz
Elkészítés
A tojást a fahéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, a lisztet és a sütőport, és csomómentesre keverjük.
Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd a banánokat 4-5 cm-es kis darabokra vágjuk, és beleforgatjuk a tésztába. Kissé lecsepegtetjük, majd beletesszük a forró olajba, és oldalanként kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy konyhai papírtörlővel leitatjuk a felesleges olajat.
Tálra tesszük a sült banánokat, és mézzel, fagyival vagy öntettel meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: streetkitchen.hu