Rossz hírek jöttek III. Károly állapotáról, már a temetésével kapcsolatban megy a szervezkedés.

A brit királyi család mostanában meglehetősen zaklatott időszakon megy keresztül. Nemrég Katalin hercegnéről jöttek hírek, most pedig a szintén rákbetegségben szenvedő, és kemoterápiával kezelt III. Károly állapotáról közöltek szomorú információkat. Ugyan felesége, Kamilla Belfast-ban azt mondta az aggódó alattvalóknak, hogy jól van az uralkodó, úgy tűnik, mégsem lehet olyan jó állapotban, mint mondták.

Kapcsolódó: III. Károly király állapota rettegésben tartja Vilmost és Katalint: Nagy a félelem a palotában

Elővették a papírokat

Külföldi sajtóértesülések szerint a Buckingham-palotán belül már előhúzták a király temetésének ütemterveit, és belső találkozókat tartottak. A találkozón átgondolták a lehetséges forgatókönyveket, hogy felkészüljenek a kritikus időkre.

Kapcsolódó: Szívszorító: A rákkal küzdő III.Károly király elmondta, mi az egyetlen nagy vágya az életében

III. Károly temetésének ütemterve a Menai Bridge hadművelet nevet viseli – ez különben bevett szokás a királyi családban, hogy a temetésüket már évekkel a haláluk előtt kidolgozzák, hogy amikor bekövetkezik a tragédia, akkor zökkenőmentesen menjen minden körülötte.

Nem szeretnének felesleges pánikot kelteni

A temetési tervek előkerülése azt jelzi, hogy a királyi család aggódik Károly egészségi állapota miatt, és felkészülnek a legrosszabbra. Hivatalosan egyébként nem kommentálták a temetési tervekről szóló értesüléseket, de a The Daily Beast forrásai szerint a készültség nem azonos azonnali veszéllyel, és a tervek csak elővigyázatossági intézkedésként kerültek elő. Az azonban tény, hogy a Buckingham-palotában tárgyaltak a temetési tervekről, egyértelmű jele annak, hogy a királyi család felkészül a váratlan eseményekre.

Kapcsolódó: Hogy tehette? Harry herceg a betegágyánál alázta meg a rákkal küzdő III. Károly királyt

A brit közvélemény is aggódik a királyi család jövője miatt, különösen a változások és bizonytalanságok időszakában.

Ráadásul egy királyi szakértő a király több barátjával is beszélt az elmúlt hetekben, és Kamillával ellentétben mindannyian azt mondták, hogy Károly nagyon rosszul van.

Károly elhatározta, hogy legyőzi a rákot, és ezért maximálisan megtesznek érte mindent. Mindenki optimista marad, de valójában nagyon rosszul van. Sokkal jobban, mint amennyit elárulnak róla

– mondta Tom Sykes-nak az egyik közeli barát, aki szerint sok mindent titokban tartanak a nyilvánosság előtt.

Forrás: promotions.hu