Hirtelen döntés volt.

Senki nem gondolta volna, hogy a Trooping the Colour ünnepségen tér vissza Katalin hercegné, így mindenkit sikerült meglepnie. Mostanra az is kiderült, milyen egyeztetések zajlottak Katalin hercegné bejelentése előtt.

Kapcsolódó: III.Károly nem volt boldog a saját szülinapi ünnepségétől: Ebben csalódott, de nagyot

Mindenki úgy gondolta, hogy Katalin hercegnét a közeljövőben nem fogjuk látni, hiszen a betegsége miatt még mindig kezelés alatt áll. Ennek ellenére bejelentette, hogy részt vesz a Trooping the Colour ünnepségen. Az utolsó pillanatban, péntek este tette közzé a hivatalos nyilatkozatát, most pedig kiderült, mi zajlott a háttérben.

Kapcsolódó: Károly király egyszerre húzhatja ki a gyufát fiánál és öccsénél: Ezzel a lépésével még inkább elszabadulhat a családi viszály

Kiderült, mi történt Katalin hercegné visszatérése előtt

A bejelentés, hogy a walesi hercegné részt vesz a Trooping the Colour rendezvényen, pénteken az utolsó órákban jelezték, és ez garantálta is a rekordszámú részvételt. A palota korábban azt jelezte, hogy a hercegné nem vállal nyilvános kötelezettségeket a rákkezelése alatt, de mégis így lett.

Mostanra az is kiderült, hogy a döntést milyen egyeztetések előzték ezt meg:

„Ez a hercegné döntése volt, és csakis az övé”

– mondta egy, a családhoz közel álló forrás.

„Katalin megbeszélte az ötletet Vilmossal és a királlyal, miután megkapta az engedélyt az orvosi csapatától. Szerencsére mostanában sokkal jobban érzi magát, és a Trooping egy olyan cél volt, amiért dolgozhatott”

Kapcsolódó: A rákos hercegné súlyos üzenetet küldött Harry és Meghan számára

Katalin hercegné helye is megváltozott a tavalyi évhez képest: akkor Vilmos állt apja mellett az erkélyen, most azonban a hercegné. Ezzel sorsközösségüket is kifejezték, valamint lehetőségük volt a beszélgetésre is.

Forrás: life.hu