Érdemes elsajátítani a receptet.

Ezt az egyszerűen elkészíthető süteményt sokan kócos túrósnak ismerik. Előnye, hogy nem kell gyúrni, elég rétegekben egymásra szórni a tepsibe a hozzávalókat, be a sütőbe és kész.

Kapcsolódó: Bogyós gyümölcsös sajttorta: Nem lehet rontani és máris kész a mennyei sütemény

Íme, a kócos túrós receptje:

Hozzávalók

30 dkg rétes liszt
20 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
4-5 szem őszibarack (konzerv is jó!)
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

A tetejére:

10 dkg olvasztott margarin
3 egész tojás
4 dl tej

Elkészítés

A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk.

A meghámozott, 1 cm-es gerezdekre vágott barackot ráfektetjük. Erre jön a vaníliás cukorral összekevert túró, egyenletesen elterítve.

Ezután rászórjuk a lisztkeverék másik felét, majd egyenletesen meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, és a végén ráöntjük a tejet, melyben előtte elkevertük a tojásokat. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Kapcsolódó: Liszt nélküli túrós palacsinta, régi recept szerint

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: eletmagazin.hu