Ehhez a mogyoróvajas pite recepthez ajánljuk a Reese’s márkájú mogyoróvajas-csokis csészécskéket, ám tetszés szerint bármely kedvelt édességgel helyettesíthető, hiszen hazánkban nem igazán elterjedt ez a fajta édesség a boltokban. Aki azonban édesszájú és imádja a mogyoróvajat, megtalálta a tökéletes desszertet, amelyet könnyű elkészíteni otthon és garantáltan kielégíti az édes ízek utáni sóvárgást.

Kapcsolódó: Bogyós gyümölcsös sajttorta: Nem lehet rontani és máris kész a mennyei sütemény

Íme, az óriási mogyoróvajas pite receptje:

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Hozzávalók

1 elősütött pitealap
1 csésze étcsokoládé, apróra vágva
1 csésze mini Reese’s mogyoróvajas csoki
1 csésze krémes mogyoróvaj
1/2 csésze porcukor
1/2 csésze habtejszín
1 csésze csokoládé összetörve
1/2 csésze mogyoróvaj darabkák
1/4 csésze apróra vágott mogyoró

Kapcsolódó: Liszt nélküli túrós palacsinta, régi recept szerint

Elkészítés

Alacsony lángon olvaszd meg az étcsokoládét egy lábasban, folyamatosan kevergetve, amíg sima nem lesz. Öntsd az elősütött pitealapra, és egyenletesen oszlasd el. Hagyd hűlni és megszilárdulni.
Egyenletesen oszlasd el a mini Reese’s mogyoróvajas csészéket az étcsokoládé rétegen.
Egy keverőtálban keverd össze a krémes mogyoróvajat és a porcukrot, amíg sima nem lesz. Kend el a mogyoróvajas keveréket a csokoládés rétegen.
Egy másik lábasban olvaszd meg a csokoládé chipset a habtejszínnel alacsony lángon, folyamatosan kevergetve, amíg sima nem lesz. Öntsd a mogyoróvajas rétegre, és egyenletesen oszlasd el.
Szórd meg a tetejét mogyoróvaj darabkákkal és apróra vágott mogyoróval.
Hűtsd a pitét a hűtőben legalább 2 órán át, vagy amíg megszilárdul.
Szeleteld fel és hidegen tálald.

Elkészítési idő: 20 perc | Hűtési idő: 2 óra | Teljes idő: 2 óra 20 perc
Kalória: 450 kcal szeletenként | Adagok: 8 szelet

Jó étvágyat kívánunk hozzá!