Ezzel nem nyúlhatsz mellé.

A húsvéti ünnepkör szokásaihoz tartozik hazánkban a pogácsaevés is. A sós, tepertős, krumplis és sajtos pogácsák is mind-mind nagy kedvencnek számítanak.

Mi most a túrós-sajtos rúd receptjét mutatjuk, amelyet nem csak, hogy hihetetlen könnyű elkészíteni, krémes, puha állaga miatt alig tudsz majd a tál mellől elszabadulni.

Kapcsolódó: Így lesz tökéletes a húsvéti főtt sonka – Aranyszabályok és bevált praktikák

Íme, a túrós-sajtos rúd receptje:

Kapcsolódó: Így készül a legfinomabb sajt,- és sonkatekercs húsvétra

HOZZÁVALÓK

Elkészítési idő: 60 perc

4 adag

25dkg túró
15dkg disznózsír
35dkg finomliszt
1dl langyos víz
1ek ecet
2tk só

Kapcsolódó: Húsvéti sütemények: Percek alatt elkészíthető mennyei kapucsínó szelet

A tetejére:

1db tojás
10dkg reszelt sajt

Kapcsolódó: Házi zserbógolyó: így tudsz gyorsan finom és minőségi süteményt készíteni húsvétra

ELKÉSZÍTÉS

A túrót krumplinyomóval átnyomkodjuk, hozzáadjuk a puha zsírt, a lisztet, az ecetet és annyi langyos vizet, amennyit felvesz. A nyers tésztát egy órára hűtőbe tesszük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A hideg tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Rudakra vágjuk, és gáztepsiben aranysárgára sütjük.

Kapcsolódó: Húsvéti menühöz: Pillanatok alatt elkészíthető isteni sonkás töltött krumpli

Jó étvágyat és jó munkát kívánunk!

Forrás: mindmegette.hu

Kiemelt kép: mindmegette.hu