Jó hír! Otthon is készíthetünk túró rudit.

Aki esetleg nem ismerte, itt van a recept azoknak, akik imádják a magyar kuriózumot, a túró rudit, és szeretnének nagy mennyiségben belőle otthonra. Érthető módon, kevesebbet költünk manapság ilyen dolgokra, hiszen a hatalmas drágulás miatt a csokoládék is már elképesztő összegekre rúgnak. Ezzel a recepttel viszont saját ízlés szerint egy jó nagy adag túró rudit készíthetünk az egész családnak.

Kapcsolódó: Ezzel a trükkel készül a legfinomabb palacsinta: Mintha piskóta lenne, olyan puha

Íme, a túró rudi receptje:

Hozzávalók

10 db nagyobb rudihoz:

25 dkg túró
1 narancs reszelt héja,és leve
4 teáskanál zselatin (kb. 10 g)
5 g hideg víz
5 evőkanál porcukor
kb. 20-25 dkg étcsokoládé

Kapcsolódó: 10-ből 9-en nem ismerik ezt a puha csodát: 10 perc alatt elkészíthető joghurtos felhő torta

Elkészítés

Mindenekelőtt a túrót egy nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzáreszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a porcukrot.

Ezt követően a zselatint beáztatjuk. Porzselatin esetén a következőkre figyeljünk: a zselatin mennyiségének ötszörösébe áztassuk be. Vagyis egy rész zselatint 5 rész,(ha a gyümölcs levét is felhasználjuk, azt is mérjük meg, és kevesebb vizet fogjunk) hideg vízben kell megduzzasztani. Esetünkben 4 teáskanál (nem púpozott) zselatint használunk, ami összességében 10 gramm. Ehhez mérten 50 gramm hideg vizet öntünk a porra, elkeverjük, és hagyjuk, hogy a zselatin megduzzadjon. A megduzzadt zselatint megolvasztjuk, majd robotgéppel alaposan belekeverjük a túrós masszába.
A kész, kikevert masszát minimum fél órára a hűtőbe tesszük. Hengereket sodrunk, zsírpapíros tálcára tesszük, és berakjuk a fagyasztóba kis időre.

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Míg a túrós rudak a fagyasztóban hűsölnek, elkezdjük olvasztani a csokoládét.
Zsírpapírra kávéskanállal csíkokat húzunk, arra helyezzük majd a rudikat.
Egy széles szűrő lapáttal belemártjuk a rudikat a csokiba, és ráhelyezzük a csokicsíkokra. Már csak meg kell várni hogy megdermedjenek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: minden-egyben.com