A lepcsánka, az egyik kedvenc gyerekkori ételem, mindig nosztalgikus hangulatba kerülök, ha ezt eszem. Viszont hogy ne legyen mindig ugyanolyan, felturbóztam egy kis répával és nagyon jó lett.
Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk
Íme, a répás lepcsánka receptje:
Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli
Hozzávalók
4 főre
2 szál sárgarépa (150 g/szál)
1 db burgonya (200 g/db)
1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
2 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyem
2 db tojás
só, bors
200 g finomliszt
étolaj a sütéshez
Kapcsolódó: Bogyós gyümölcsös sajttorta: Nem lehet rontani és máris kész a mennyei sütemény
A tálaláshoz
300 g tejföl
só, bors
Elkészítés
A répás tócsni remek köret, de akár főételként is megállja a helyét. Első lépésként a tócsnihoz egy tálba reszeljük nagy lyukú reszelőn a tisztított sárgarépát és burgonyát. Mehet hozzá a finomra vágott vöröshagyma, fokhagyma és petrezselyem, tojás, só, bors és végül a liszt, majd alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben ujjnyi olajat melegítünk, kanál segítségével kis halmokat rakunk az olajba és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.
Tálalásnál tejfölt kínálunk mellé, amit előzőleg egy kevés sóval és borssal ízesítettünk.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: streetkitchen.hu