Hú, de jól sikerült.
A joghurtos felhő torta pillanatok alatt összerakható, és liszt helyett joghurt,- és kukoricakeményítővel éri el különleges textúráját. A titka a puha, levegős állagban rejlik, ami a felvert tojásfehérjének köszönhető. A joghurt hozzáadása nemcsak extra ízt ad, de a süteményt is különösen omlóssá és nedvessé is teszi. Ne habozz, próbáld ki ezt a receptet, és élvezz minden egyes falatot!
Kapcsolódó: Íme, az isteni mátrai borzaska: A háziasszonyok erre a receptre esküsznek
Íme, a joghurtos felhő torta receptje:
Hozzávalók
4 Tojás
120 g Cukor
80 g Kukoricakeményítő
1 tk Sütőpor
400 g Joghurt
1 csipet Só
Kapcsolódó: Ezt tuti imádni fogják otthon: almás palacsinta sós karamellás öntettel
Elkészítés
Először is melegítsük elő a sütőt 170 fokra (alsó és felső sütésre). Egy tortaforma alját és belső oldalát béleljük ki sütőpapírral.
Ezután válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját verjük fel a cukorral, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.Ezt követően adjuk hozzá a kukoricakeményítőt és a sütőport, majd keverjük össze. Utána öntsük hozzá a joghurtot is, és keverjük jól el.
Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a habot a tésztába.
Töltsük a masszát a formába, és süssük körülbelül 50 percig a sütőben, amíg a sütemény átsül és meg nem barnul.
Hagyjuk a süteményt kihűlni, vegyük ki a formából, és szórjuk meg porcukorral.
Kapcsolódó: Húsvéti sütemények: Percek alatt elkészíthető mennyei kapucsínószelet
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: minden-egyben.co