Nemrég találtunk rá erre a receptre, bár magas a cukortartalma a sűrített tej miatt, pillanatok alatt kész, és nem bírunk betelni vele.

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Íme, a krémes sűrített tejtorta receptje:

Hozzávalók

1 doboz sűrített tej
1 doboz tej (mérésre használd a sűrített tej dobozát)
3 tojás
1 csésze búzaliszt
1 evőkanál vaj vagy margarin (a tepsi kikenéséhez)
Vaj vagy margarin és búzaliszt (a serpenyő kikenéséhez és lisztezéséhez)

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Kapcsolódó: Habos almás süti: Eszünk megáll, annyira egyszerű és mégis annyira finom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy formát kikenünk vajjal vagy margarinnal és lisztezzük ki búzaliszttel.
A turmixgépben hozzáadjuk a sűrített tejet, a tejet és a tojást. Jól keverjük össze, amíg homogén keveréket nem kapunk.
Ezután adjuk hozzá a búzalisztet a turmixgéphez, és turmixoljuk újra, amíg a tészta sima és csomómentes lesz.
Öntse a tésztát az előkészített tepsibe.
Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 40-50 percig, vagy amíg a sütemény aranybarna és szilárd lesz, és ha a közepébe szúrsz egy fogpiszkálót, akkor tiszta lesz belőle.
Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni néhány percig, mielőtt kibontjuk.
Kihűlés után kibontjuk a tortát, és szeletekre vágva tálaljuk.
Ez a torta a sűrített tejnek köszönhetően nagyon nedves és krémes, nagyon finom!

Jó étvágyat hozzá!