Uborka helyett, burgonyát kovászolunk. Furának hathat elsőre, de igazán ízletes lesz tőle a sült krumpli. Pofonegyszerű az elkészítése és garantált a különleges ízvilág.

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Ha valami elképesztően jót és újszerűt kóstolnál, akkor próbáld ki a kovászos burgonyából készült sült krumplit! Igazi ízorgia, íme a recept:

A kovászos burgonyához körülbelül ugyanazokra a fűszerekre lesz szükség, mint az uborkás változathoz. A befőttesüveg aljára kerül a tört fokhagyma, szemesbors és mustármag, a kapor és egy darab babérlevél, az egészet pedig egy-két káposztalevéllel fedjük be. Erre kerülnek a hasábokra vágott krumplidarabok, majd az egészet felöntjük 3%-os sóoldattal és pár nap alatt hagyjuk megérni.

Kapcsolódó: Habos almás süti: Eszünk megáll, annyira egyszerű és mégis annyira finom

Az elkészült kovászos burgonyát lecsepegtetjük és szárazra töröljük, majd először 160 Celsius-fokos olajban elősütjük és kiszedjük. Ezután feljebb emeljük a hőfokot 190 Celsius-fokra, visszatesszük az olajba a burgonyát és készre sütjük a hasábkrumplit.

@appetite.life Replying to @Juju pickled fries taste test #pickle #fries #foodtiktok ♬ original sound – appetite life

Forrás: mindmegette.hu