Újabb királyi esküvő Európában: Márta Lujza norvég hercegnő egy sámánhoz ment feleségül, aki azt állítja, hogy feltámadt a halálból.

Az esemény körüli viták már most felerősödtek, és a pár által kötött médiaszerződések is fokozzák az elégedetlenséget.

Az augusztus 31-én megrendezésre kerülő esküvő Norvégiában az első királyi házasság az utolsó 22 évben, amikor Haakon norvég trónörökös feleségül vette Mette-Marit koronahercegnőt.

Kapcsolódó: Meghan hercegnét szörnyetegként jellemezték a volt alkalmazottai: Dagad a botrány Harry felesége körül

Médiabotrány kerekedett

Márta Lujza hercegnő és vőlegénye háromnapos ünnepséget rendeztek, azonban az esküvői beszámolók jogának eladása a Hello! magazinnak máris vitát váltott ki.

A hírek szerint a pár szerződést kötött a Netflixszel egy exkluzív dokumentumfilm készítésére is, és egy filmes stáb is követte őket.

Márta Lujza hercegnő és vőlegénye, Durek Verrett amerikai sámán hét éve találkoztak „szokatlan körülmények között” – írja a Hello! magazin.

A hercegnő korábban Ari Behn író felesége volt, aki 2019-ben öngyilkos lett, két évvel a válásuk után.

Kapcsolódó: Harry herceg besokkalt: Segítséget kért régi barátaitól, hogy visszatérhessen egykori családjához

Sámánként mutatja be magát

Márta Lujza 2019-ben kezdett randevúzni Durek Verrett-tel, és 2022 júniusában jelentették be eljegyzésüket. Verrett a kaliforniai Sacramentóban született, és „hatodik generációs sámánként” írja le magát, célja pedig a sámánizmus ősi gyakorlatának népszerűsítése a modern világban.

Bár Verrett édesanyja, Veruschka Urquhart, akivel elhidegült, azt állítja, hogy családjukban nincs sámán vonal, és Verrett csak karrierépítés céljából terjeszti ezt a képet, a norvég hercegnő cáfolta ezeket az állításokat.

Furcsa dolgokat állítanak

Verrett azt állította, hogy „feltámadt a halálból”, és megjósolta a szeptember 11-i támadásokat két évvel azok bekövetkezése előtt. Állítólag olyan módszereket is ajánlott, amelyek segítenek eltávolítani a női intim testrészekről a korábbi partnerek által hagyott „ujjlenyomatokat”.

A pár történetében számos ellentmondásos elem található. Márta Lujza hercegnő 2022 novemberében lemondott királyi kötelezettségeiről, hogy alternatív gyógyászati vállalkozására összpontosíthasson.

„Volt némi felháborodás, hogy más utat választottam. Sok kritikát kaptam, különösen, mert Norvégiában a spirituális nézetek tabu. Úgy érzem, hogy a norvégok úgy döntöttek, jobb, ha félreállok Durek nézetei miatt”

– mondta a hercegnő.

A hercegnőt és vőlegényét sok kritika érte alternatív nézeteik miatt. Az 51 éves Márta Lujza hercegnő például azt állítja, hogy képes beszélni az angyalokkal, míg 48 éves vőlegénye „szellemekkel kommunikál, ősi gyógymódokat alkalmaz, és egy medálja van, amely segít elhárítani a nehéz energiákat és varázslatokat.”

Sarlatánok vagy alternatív segítők?

Márta Lujza hercegnő könyvekben és előadásokban osztotta meg szokatlan nézeteit, amivel jelentős pénzt keresett. Verrett pedig azt állította, hogy a rák választás kérdése, és medálokat árult az interneten, amelyek állítása szerint elhárítják a Covid-19-et.

Verrett nem sokkal az esküvő előtt költözött Norvégiába.

„Amikor távol voltam tőle, láttam őt a lelki szemeim előtt, majd amikor elment, sírtam, és visszatértem a munkámhoz. Elérzékenyülök, hogy minden nap ennek a gyönyörű nőnek az oldalán ébredhetek” – mondta a kapcsolatukról egy podcastban.

Áprilisban a hercegnő egy fotósorozatot tett közzé Instagramon Verrett gyerekkori otthonáról, amely szerinte több mint 2 millió fontot ér. Emellett mellékelte vőlegénye egyik gyerekkori barátjának nyilatkozatát is, aki szerint ő volt „

„az egyik leggazdagabb gyerek az iskolában.”

Verrett közel félmillió követővel rendelkezik az Instagramon, és számos hollywoodi kapcsolattal büszkélkedhet. Ügyfelei között megtalálható például Gwyneth Paltrow, Selma Blair, Nina Dobrev és Rosario Dawson színésznők, valamint a Bulletproof Coffee alapítója, Dave Asprey.

Forrás: twice.hu