A kekszalapú sütiknél alig van jobb sütés nélküli édesség. A sütés nélküli madártejszeletben a krém ezúttal egy olyan könnyed, vaníliás madártejízű töltelék – ami biztosan elvarázsolja a család összes tagját.

Kapcsolódó: Bogyós gyümölcsös sajttorta: Nem lehet rontani és máris kész a mennyei sütemény

Íme, a sütés nélküli madártejszelet receptje:

Hozzávalók

Kapcsolódó: Minden háziasszony kedvence: túrós-kakaós kevert – bociszelet

1 db 22 x 22 cm-es, magas falú formához

3 db tojás

200 ml tej

200 ml habtejszín

100 g porcukor
2 tk vaníliamag
1 csipet só
20 g finomliszt
7 g zselatinpor
30 g víz
30 db vajas keksz

A csokis mázhoz

80 g étcsoki
20 g vaj
50 ml habtejszín

Kapcsolódó: Ízléses és ízletes nyári gyümölcstorta – sütés nélkül, 15 perc alatt kész az álomsüti

Elkészítés

A madártej szelet elkészítéséhez először egy gyorsforralóba ütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, a habtejszínt, a porcukrot, a vaníliát, a csipet sót és a lisztet. Habverővel csomómentesre keverjük és közepes lángon sűrű krémmé főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.

A zselatint kikeverjük a vízzel és hagyjuk, hogy megszívja magát pár perc alatt. Egy gyorsforralóba kanalazzuk és felmelegítjük (de nem forraljuk!), ezután a tojásos krémhez csorgatjuk és csomómentesre keverjük vele.

A tepsi alját kirakjuk keksszel, erre rákanalazzuk a krémet és egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejét is kirakjuk keksszel, hogy teljesen befedje.

A csokit összeolvasztjuk a vajjal és a habtejszínnel, hogy homogén legyen, aztán egyenletesen rácsorgatjuk a keksz tetejére és elsimítjuk. Ha szeretitek a sós és édes ízek keveredését, a tetejét is meghinthetitek egy pici sóval, aztán mehet a hűtőbe egy éjszakára. Másnap négyzeteket vágunk belőle és tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: streetkitchen.hu