Nem érződik a cukkini íze, csak szaftosabb lesz tőle a süti.

A brownie-nál egyszerűbb és szerethetőbb édességet nem nagyon ismerünk. A brownie mentett már meg gyerekzsúrt, iskolai ünnepséget, munkahelyi bulit és természetesen vasárnapi ebédet is.

Kapcsolódó: Bogyós gyümölcsös sajttorta: Nem lehet rontani és máris kész a mennyei sütemény

A cukkinis brownie-val a cél nem egy zöldség ételbe rejtése, annak reményében, hogy a gyerek nem veszi észre és megeszi, de akinek fontos, hogy a gyereke elegendő zöldséget fogyasszon, annak az is szempont lehet, hogy ebben a brownie-ban nem érződik a cukkini íze – csak még szaftosabb lesz ettől a lédús zöldségtől.

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Ha nem szeretjük nagyon édesen a süteményt, akkor tehetünk bele savanykás gyümölcsöket is vagy egyszerűen kevesebb cukrot. A jó brownie-nak a titka: a tetejét ropogósra süssük, a belsejét pedig hagyjuk ragacsos-folyósnak.

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Íme, a cukkinis brownie receptje:

Hozzávalók

6 adaghoz
1 darab cukkini (reszelve)
2 bögre liszt
1 bögre cukor
11 dkg vaj
fél bögre cukrozatlan kakaópor
1 zacskó vaníliás cukor
fél zacskó sütőpor
10 dkg étcsokoládé
1 csipet só
1 dl víz

Előkészítési idő: 20 perc

Elkészítés

A hámozatlan cukkinit reszeljük le, majd nyomkodjuk ki.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport. Egy tálban keverjük krémes állagúvá a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral., majd öntsük hozzá a vizet. Óvatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket. A cukkinit is forgassuk a masszába, és kézzel dolgozzuk össze.

Olvasszuk meg a csokoládét vízgőz felett, majd ezt is keverjük a masszához. Öntsük az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és tegyük a sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük. Vigyázzunk, hogy nehogy kiszáradjon.

Forrás: sobors.hu
Kiemelt kép: sobors.hu