Szeretjük.

Ha eddig nem ismerted ezt a süteményt, akkor itt volt az ideje. A barackos sajttorta könnyen elkészíthető, mégis sokak ízlésvilágát lefedi, hiszen krémes, gyümölcsös, és puha piskótájának nem könnyű ellenállni, ráadásul cukormentesen is készíthető, így az erre érzékenyek és diétázók is fogyaszthatják.

Íme, a barackos sajttorta receptje:

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortaformához
+
Az alaphoz

150 g cukormentes keksz
30 g kókuszreszelék
80 g olvasztott vaj

Kapcsolódó: Bogyós gyümölcsös sajttorta: Nem lehet rontani és máris kész a mennyei sütemény

A krémhez

3 db lapzselatin
200 ml habtejszín
150 g cukormentes fehér csoki
250 g krémsajt
250 g mascarpone
100 g poreritrit (édesítőszer)
1 tk vaníliaaroma
10 g habfixáló
2 db puhább őszibarack

A tetejére
2 db puhább őszibarack

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Elkészítés

A cukormentes barackos sajttorta alapjához a kekszet a kókuszreszelékkel egy aprítóban lezúzzuk, 2 evőkanálnyit félrerakunk belőle a tetejéhez, a maradékba pedig belekeverjük az olvasztott vajat. Egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodjuk a masszát, és berakjuk a fagyasztóba 15-20 percre.

A krémhez a lapzselatint beáztatjuk vízbe. A tejszínt és az összetördelt csokit alacsony lángon felmelegítjük, majd ha nagyjából felolvadt, levesszük a tűzről, elkeverjük, és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. Hagyjuk teljesen lehűlni. A krémsajtot és a mascarponét 2-3 percig habosítjuk. Hozzáadjuk az eritritet és a vaníliát. A tejszínes-fehér csokis keveréket is kicsit kihabosítjuk a habfixálóval, és a mascarponés krémhez keverjük.

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

A kekszes rétegre pakoljuk a kis kockákra vágott barackot, erre jöhet a krém, majd elegyengetjük. Megszórjuk a tetejét a félretett morzsával, a másik két, kockára vágott barackkal, és hűtőben legalább 2 órát legalább hagyjuk állni, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: streetkitchen.hu