Nagyon jól sikerült.
Nagy kedvencünket mutatjuk be most, amely a kakaópor, a meggy, és a puha piskóta által nyeri el tökéletes ízvilágát. A meggyes bociszelet nem igényel sok munkát és időt, alapvető hozzávalókból könnyen elkészíthető. Annyira finom, hogy már csak az adagokkal kell vigyáznunk az egészségünk érdekében.
Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk
Íme, a meggyes süti receptje:
Hozzávalók:
Egy tepsihez vagy egy 40×30 cm-es sütőkerethez
Kapcsolódó: Szinte szétolvad a szájban: Habkönnyű, krémes csokis szelet
A piskótához:
200g szobahőmérsékletű vaj
250g cukor
250g tej
4 tojás
420g búzaliszt
16g kakaópor
350g kimagozott meggy
1 cs. sütőpor
Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli
Elkészítés:
1. A kevert tésztához először habosítsd fel a vajat a cukorral, majd fokozatosan add hozzá a tojásokat, és keverd tovább.
2. Ezt követően sütőporral elkevert lisztet és tejet váltakozva add hozzá a masszához.
3. A tészta kb. felét egyenletes terítsd el a tepsiben vagy a sütőkeretben.
4.A maradék tésztához keverd hozzá a kakaóport, majd ezt a sötétebb masszát egyenletesen kend a világos tészta tetejére. Majd szórd rá a meggyeket.
5. Süsd a készülő finomságot előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig.
6. hagyd kihűlni, majd szórj rá porcukrot.
Sok sikert és jó étvágyat kívánunk hozzá!
Kiemelt kép: eletmagazin.hu
Forrás: mindmegette.hu