A bögrés palacsintát elkészíteni olyan egyszerű, hogy még elrontani sem lehet. 3 dl-s bögrét használtunk a méréshez, de aki nagyobb adagot szeretne készíteni, az duplázza meg a mennyiségeket, mert ez hamar el fog fogyni. A tésztát tetszés szerint ízesítheti mindenki, nálunk a vanília és a fahéj a kedvencek.

Kapcsolódó: Habos almás süti: Eszünk megáll, annyira egyszerű és mégis annyira finom

Íme, a bögrés palacsinta receptje:

Hozzávalók

Egy bögre tej,
1 bögre víz,
1 bögre liszt,
4 db tojás,
2 evőkanál olaj,
csipetnyi só,
csipetnyi sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor vagy fahéj.

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Elkészítés

A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és a tojásokat, majd az olajat. A tejet meglangyosítjuk, hozzáöntjük és csomómentesre keverjük, majd a vizet is hozzáadjuk. Hagyjuk állni 10 – 20 percig, olajozott palacsintasütőben egyenként kisütjük a palacsintákat.

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Forrás: minden-egyben.com