Ilyet készítünk máskor is.
Ismeretes, hogy a csirkemáj jellegzetes ízzel rendelkezik, mégis nagyon sokak kedvence. Ám nem csak az íze miatt, hanem jótékony hatásaiért is érdemes olykor fogyasztanunk, hiszen nagyon egészséges étel.
A resztelt csirkemáj (resztelt: a pirítani jelentésű német rösten igéből származik. A félórán belül tálalható pörköltszerűséghez a májat csak pirítani kell, nem szabad párolni – a szerk.) recept pedig nagyon laktató, alapvető hozzávalókból könnyen elkészíthető, és nagyon ízletes. Tálalhatjuk számos körettel, nagyon illik hozzá a főtt petrezselymes krumpli de a lehetőségeknek csak fantáziánk szabhat határt.
Íme, a resztelt csirkemáj receptje:
Hozzávalók
3ek olaj
1fej vöröshagyma
4gerezd fokhagyma
1ek sűrített paradicsom
50dkg csirkemáj
só
bors
1tk fűszerpaprika
1tk majoránna
0.5tk őrölt kömény
friss petrezselyem
1.5dl víz
Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk
Elkészítés
A resztelt csirkemáj elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a karikára vágott vöröshagymát.
Amikor megvan, hozzáadjuk a szintén vékonyra szeletelt fokhagymát és a sűrített paradicsomot.
Lepirítjuk, megdinszteljük az egészet. Ekkor hozzáadjuk a csirkemájat, és ha már kifehéredett, fűszerezzük is.
Felöntjük egy pici vízzel és fedő alatt készre, szaftosra főzzük kb. 20 perc alatt. Nagyon fontos, hogy ne főzzük tovább, mert kemény lesz a máj.
Remekül illik hozzá a főtt és a petrezselymes burgonya.
Kapcsolódó: Habos almás süti: Eszünk megáll, annyira egyszerű és mégis annyira finom
Nézd meg videón is, hogyan kell elkészíteni:
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: mindmegette.hu